Informatie voor L&D managers

Hoog leerrendement tegen lage kosten

In weinig tijd en tegen lage kosten verbeteren wij blijvend de productiviteit van jouw medewerkers.

cursus time management
cursus time management
cursus timemanagement online
training timemanagement oranjegroep

Kosten besparen en vaardigheden borgen

De kosten voor het volgen van een training Timemanagement zijn opgebouwd uit opleidingskosten en de tijd die de deelnemer niet beschikbaar is voor werk. Door in minder tijd kennis en vaardigheden te borgen zijn de totale opleidingskosten laag en zijn medewerkers veel productiever. Dit bereiken wij met bewezen effectieve didactiek.

leerrendement

Hoog leerrendement door efficiënt leren

Efficiënt werken begint met efficiënt leren. Dit doen wij door formeel leren te combineren met learning on the job en social learning. Dit kunnen wij op locatie aanbieden in de vorm van een incompanytraining of als een open training Timemanagement. Maar ook online door middel van online community’s die wij voor onze klanten inrichten.

Benodigde tijd

  • Traditionele training 100% 100%
  • De Timemanagementexpert 50% 50%

Opleidingskosten

  • Traditionele training 100% 100%
  • De Timemanagementexpert 45% 45%

Leerrendement

  • Traditionele training (na 1 maand) 16% 16%
  • De Timemanagementexpert (na 1 maand) 82% 82%

Voordelen van onze aanpak

1. De kosten voor deelname zijn laag
2. De afwezigheid van de cursist is laag
3. Casuïstiek van het werk wordt ingebracht
4. Werken en leren worden gecombineerd
5. Het leerrendement is hoog en wordt geborgd

Formeel leren

Doordat de deelnemers zich in hun eigen tijd kunnen voorbereiden met een e-learning zijn de (online) bijeenkomsten van een hoog niveau. Dit zorgt voor een korte training met hoogwaardige content, veel diepgang en een tempo dat door cursisten als prettig wordt ervaren.

“Social learning”

Tussen de (online) bijeenkomsten leren deelnemers met en van elkaar. Op de werkplek kan dat door middel van een buddy-systeem en sowieso ondersteunen wij dat doormiddel van een online community. Hiervan kunnen de deelnemers ook na de training gebruik van blijven maken.

“Learning on the job”

Wij adviseren om de training te verdelen over dagdelen met een tussenpoos van enkele weken. Hierdoor zijn cursisten in de gelegenheid om beproefde principes toe te passen tijdens het werk. Gedurende deze periode hebben deelnemers toegang tot alle how to’s en leermiddelen.

50% minder tijd, 70% meer rendement

Het leerrendement van formele kennisoverdracht is laag. Gemiddeld is na een maand 90% van de kennis verloren. Een training Timemanagement heeft een nog grotere uitdaging: vaardigheden moeten worden geborgd. Dit vraagt om effectieve didactiek. Bij een incompanytraining pakken wij dat als volgt aan:

1. Beperk je tot wat nodig is!

Waarom zou je deelnemers leren wat ze al goed doen? Door vooraf de bekwaamheid van deelnemers in kaart te brengen kunnen leerdoelen samen met de L&D manager worden vastgesteld. Aan de hand van deze leerdoelen wordt het programma van de training aangepast.

2. Diepgang, niveau en tempo

Belangrijke kennis die makkelijk te leren is, hoort niet thuis in een trainingsbijeenkomst. Deelnemers gaan dit vooraf zelf bestuderen door middel van een e-learning van 2,5 à 3 uren. Op deze wijze zorgen wij voor vlotte trainingsbijeenkomsten met veel diepgang en hoog niveau.

3. Een systeem dat beklijft

Losse tips & tricks zijn altijd handig; die bieden we in de online community in overvloed. Maar wat deelnemers écht productief maakt is dat ze werken vanuit een systematisch principe dat effectief, efficiënt en meteen toepasbaar is. Fundamentele verbetering vraagt om beheersing van fundamentele principes.

4. Leren door te doen

Leerrendement norgen deelnemers door toepassing in de praktijk. Wij helpen organisaties, teams en cursisten in het maken van de vertaalslag. Oefeningen verbinden wij aan de werksituatie van de cursisten. Ervaringen delen ze online in de community met de trainer en hun medecursisten.

5. Hedendaagse technologie

Cursisten gebruiken Outlook of Google Workspace (Gmail en G Suite). De deelnemers leren hoe ze het plannen en organiseren van hun werk kunnen automatiseren. Dit doen we praktisch aan de hand van hun eigen werksituatie. Ook na de training houden cursisten toegang tot deze instructies.

6. Timing en activering

Een cursus Timemanagement kan niet zonder de juiste timing. Samen met opleidingsmanagers stemmen wij de dosering en timing van leerinterventies af. Hierbij wordt de werksituatie betrokken. Hierdoor wordt lesstof optimaal geactiveerd en is het leerrendement hoog!

Streef jij naar een hoog leerrendement? Plan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

leerrendement van trainingen